Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijk leven  → bovennatuurlijke visie .

Leef in tegenwoordigheid van God en je zult bovennatuurlijk leven hebben.

De meeste mensen hebben een vlakke visie, alleen gericht op de aarde, van twee dimensies. - Als je een bovennatuurlijk leven leidt, zul je van God de derde dimensie ontvangen: de hoogte, en daarmee het reliëf, het gewicht en de omvang.

Als je de bovennatuurlijke zin van het leven uit het oog verliest, zal je naastenliefde alleen maar liefdadigheid zijn; je zuiverheid fatsoen; je versterving enkel domheid; je boetegesel een zweep; en al je werken zullen steriel zijn.

Alles wat jou op dit ogenblik bekommert, is min of meer belangrijk. - Absoluut belangrijk is, dat je gelukkig wordt, en dat je gered wordt.

De heilige schaamteloosheid is een kenmerk van het “leven als een kind”. Het kleine kind is onbevangen. - Zijn gebreken, natuurlijke gebreken, komen vanzelf te voorschijn, zelfs als iedereen op hem let…

Die schaamteloosheid, in praktijk gebracht in het bovennatuurlijke leven, brengt de volgende redenering met zich mee: lof - minachting; bewondering - spot; eer - oneer; gezondheid - ziekte; rijkdom - armoede; schoonheid - lelijkheid.

Goed, en wat doet het er toe?…

Je bent ongerust. - Luister: wat er in je innerlijk leven of in de wereld rondom ook gebeurt, houd steeds voor ogen dat het belang van gebeurtenissen en personen zeer betrekkelijk is. - Kalmte. - Laat de tijd voorbijgaan. Wanneer je dan mensen en dingen op een afstand en zonder opwinding beziet, zul je ieder onderdeel op zijn juiste plaats weten te zetten en alles in zijn ware proporties zien.

Door zo te handelen zul je rechtvaardiger zijn en zul je je veel zorgen besparen.