Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Allerheiligste maagd  → leven en voorrechten.

Maak er een gewoonte van, gedurende de dag je hart dikwijls in dankbaarheid tot God te verheffen. - Omdat Hij je dit of dat geeft. - Omdat men je geminacht heeft. - Omdat je niet hebt wat je nodig hebt, of omdat je het wel hebt.

Omdat Hij zijn Moeder, die ook jouw Moeder is, zo mooi maakte. - Omdat Hij de zon geschapen heeft en de maan en dat dier en die plant daar. - Omdat Hij die mens zo welsprekend heeft gemaakt en jou stroef van taal…

Dank Hem voor alles, want alles is goed.

Wees niet zo blind of zo gehaast, dat je nalaat je in gedachten naar ieder Tabernakel te verplaatsen, wanneer je de muren of torens van de huizen Gods ontwaart. - Hij wacht op je.

Wees niet zo blind of zo overijld, dat je nalaat tenminste een schietgebedje te bidden tot de Onbevlekte Maagd Maria, wanneer je voorbij plaatsen komt, waarvan je weet dat daar Christus beledigd wordt.

Hoe prettig vinden de mensen het, herinnerd te worden aan hun verwantschap met vooraanstaande personen uit de schrijverswereld, de politiek, het leger of de Kerk!…

- Zing daarom voor de Onbevlekte Maagd: Wees gegroet Maria, Dochter van God de Vader; Wees gegroet Maria, Moeder van God de Zoon; Wees gegroet Maria, Bruid van God de Heilige Geest. God alleen is groter dan U!

Zeg haar: mijn Moeder - zij is immers jouw Moeder om veel redenen -, moge Uw liefde mij vastbinden aan het Kruis van Uw Zoon; moge mij noch het geloof, noch de moed, noch de durf ontbreken, om de wil van Jezus te volbrengen.

Het lijkt, alsof alle zonden van je leven de kop weer opsteken. - Verlies het vertrouwen niet. - Integendeel: roep je heilige Moeder Maria aan met het geloof en de overgave van een kind. Zij zal vrede geven aan je ziel.

De allerheiligste Maria, de Moeder van God, leefde onopgemerkt, als zovele andere vrouwen van haar dorp. - Leer van haar eenvoudig en “gewoon” te leven.

Toen men je vroeg welk Mariabeeld jou het meest aansprak, heb je, als iemand die uit ervaring spreekt, geantwoord: alle. Ik begreep toen dat je een goed kind bent. Daarom bevallen de afbeeldingen van je Moeder je allemaal goed. Zij bekoren me, zei je.

De heilige Maagd Maria, Moeder van de Schone Liefde, zal je hart rust geven als je bemerkt dat het van vlees is en je in vertrouwen tot haar gaat.

De Moeder van Smarten; als je naar haar kijkt, let dan op haar hart. Zij is een Moeder met twee kinderen, die tegenover elkaar staan: Hij… en jij.

Zie je met welke eenvoud zij zei: - Ecce ancilla! Ik ben de dienstmaagd van de Heer!… - En het Woord is vlees geworden.

- Zo handelden de heiligen : zonder opzien te baren. Gebeurde dit toch, dan was het ondanks henzelf.

Ne timeas Maria! Vrees niet Maria!… - Onze Lieve Vrouw raakte verward toen zij de aartsengel zag.

- En dan te bedenken dat ik de kleine regels van de zedigheid, die een bescherming zijn voor mijn zuiverheid, overboord wil gooien!

O, Moeder! Door dit woord van U: fiat, het geschiede, hebt U ons broeders van God gemaakt en erfgenamen van zijn heerlijkheid. - Wees geprezen!

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift