Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Tijdelijke activiteiten .

We dienen ervoor te zorgen dat alle intellectuele activiteiten worden gedragen door integere mensen met een authentiek christelijk geweten en een consequente levenswijze, die de wapens van de wetenschap in dienst stellen van de mensheid en van de Kerk.

Want het zal nooit ontbreken aan mensen die, zoals Herodes deed ten tijde van Christus' geboorte, trachten wetenschappelijke kennis aan te wenden - en deze zelfs vervalsen -, om Christus en allen die van Christus zijn, te vervolgen.

Wat hebben we nog enorm veel werk te verzetten!

Iedere bezigheid - of die menselijk gezien belangrijk is of niet - moet voor jou een middel zijn om God en de mensen te dienen. Dat geeft de ware dimensie aan ons handelen.

Je hebt vorming nodig. Dit zal je een groot verantwoordelijkheidsbesef geven, waardoor je het optreden van katholieken in het openbare leven - met alle respect voor de vrijheid van ieder - zult stimuleren en bezielen, en allen eraan zult herinneren dat ze moeten handelen in overeenstemming met het geloof.

Alles uit Liefde! Dat is de weg van de heiligheid en van het geluk.

Bekijk je intellectuele werkzaamheden, je hogere geestelijke bezigheden en de meest alledaagse dingen - die we allemaal moeten doen - vanuit dat gezichtspunt, en je zult vreugde en vrede hebben.

De innerlijke strijd houdt ons niet af van onze bezigheden in de wereld. Integendeel! Ze helpt ons om die tot een beter einde te brengen!

Mijn kind, alle zeeën van deze wereld zijn van ons; en daar waar de visvangst het moeilijkst is, is deze het hardst nodig.

Verwijzingen naar de H. Schrift