Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Tijdelijke activiteiten  → aanwezig zijn .

Wij, kinderen van God, met dezelfde burgerrechten als ieder ander, moeten zonder complexen deelnemen aan al het zinvolle en fatsoenlijke wat mensen doen en organiseren, opdat Christus daar aanwezig is.

De Heer zal ieder van ons rekenschap vragen van het gebruik van onze persoonlijke vrijheid: of we ons uit nalatigheid of gemakzucht hebben willen onttrekken aan activiteiten en beslissingen die de samenleving van vandaag en morgen bepalen.

Gebruik je vrijheid om, met je aanleg of kwaliteiten, actief deel te nemen aan wat waardevolle openbare of particuliere instellingen van je land doen. Laat je daarbij door je christelijk verantwoordelijkheidsgevoel leiden. Deze organisaties zijn nooit zonder betekenis voor het tijdelijk of eeuwig welzijn van de mensen.

Gebruik je recht als burger door actief te zijn in instellingen en maatschappelijke structuren. Zet je ervoor in, dat ze de beginselen van de christelijke levensopvatting als uitgangspunt nemen.

Je kunt er zeker van zijn dat je op deze manier veel mensen de mogelijkheid biedt om menswaardig te leven, en met de genade van God vergemakkelijk je hun de weg om persoonlijk te beantwoorden aan de christelijke roeping.