Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Schietgebeden.

Ik neem iets over van wat je geschreven hebt: “Domine, tu scis quia amo te, Heer, Gij weet dat ik U bemin! Jezus, hoe vaak heb ik deze woorden van uw Petrus niet herhaald als een zoetzure litanie. Ik weet dat ik van U houd, maar ik ben niet zo zeker van mijzelf! Daarom durf ik het U niet onomwonden te zeggen. Ik verloochen U zo vaak! Tu scis, Domine, U weet, dat ik van U houd! Jezus, ik zou graag willen dat mijn doen en laten nooit in tegenspraak is met deze opwellingen van mijn hart.”

Blijf op deze manier bidden! Hij zal je zeker horen.

Je beseft hoe weinig deugden, talenten en capaciteiten je hebt… Krijg je geen zin om met de blinde Bartimeüs uit te roepen: Jezus, Zoon van David, heb medelijden met mij?!

Het is een prachtig schietgebedje dat je vaak zou moeten herhalen: Heer, heb medelijden met mij!

Hij zal naar je luisteren en je verhoren.

Je moet de dringende noodzaak voelen jezelf te zien als klein, zwak en verstoken van alles. Dan zul je je in de armen van onze Moeder in de hemel werpen, met schietgebeden, met blikken vol liefde, met uitingen van mariale vroomheid… die tot de kern van je kinderlijke geest horen.

Zij zal je beschermen.

God houdt van mij… De apostel Johannes schrijft: “Wij willen liefhebben, omdat Hij ons het eerst heeft liefgehad.” Alsof dat nog niet genoeg is richt Jezus zich - ondanks onze onloochenbare zwakheden - tot ieder van ons met de vraag die Hij aan Petrus stelde: “Simon, zoon van Johannes, hebt gij Mij meer lief dan dezen Mij liefhebben…?”

Dit is het moment om te antwoorden: “Heer, Gij weet alles, Gij weet dat ik U bemin!” En daar voegen wij nederig aan toe: Help mij U meer lief te hebben! Vermeerder mijn liefde!

Herhaal van ganser harte en met steeds meer liefde, in het bijzonder als je bij het tabernakel bent of de Heer net ontvangen hebt: Non est qui se abscondat a calore eius, laat mij U niet ontvluchten, laat mij vervuld worden met het vuur van uw Geest!

We kunnen de allerheiligste Maagd Maria nooit genoeg beminnen!

Houd veel van haar! Stel je er niet tevreden mee ergens een Mariabeeld neer te zetten, haar te vereren en schietgebedjes te zeggen. Je moet ook in staat zijn - jouw leven getuigt immers van veel sterkte - elke dag offertjes voor haar te brengen, zo je liefde voor haar te tonen en uiting te geven aan je verlangen dat de hele mensheid van haar gaat houden.

Laat je hart vanaf je werkplek ontsnappen naar God in het tabernakel, om Hem, zonder iets vreemds te doen, te zeggen: Mijn Jezus, ik houd van U.

Wees niet bang Hem aan te spreken met 'mijn Jezus' en dat vaak te herhalen.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift