Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Moed.

Je hoeft niet bang te worden; het is niet nodig dat je schrikt of versteld staat; maar laat je ook niet leiden door valse voorzichtigheid.

De oproep om de wil van God te vervullen - ook de roeping - komt plotseling, net zoals bij de apostelen. Christus ontmoeten en gehoor geven aan zijn oproep…

Niemand twijfelde: Christus ontmoeten en Hem volgen was één en hetzelfde.

Gemanipuleerd door de niet aflatende haat van de satan, zijn de vijanden van God en van zijn Kerk ononderbroken in actie en plannen aan het smeden.

Met een 'voorbeeldige' volharding vormen zij hun kaders, houden zij hun scholen in stand en trainen zij hun leiders en opruiers. Op een heimelijke - maar doeltreffende - manier verspreiden zij hun ideeën en besmetten zij de gezinnen en de werkvloeren met het zaad dat iedere godsdienstigheid verstikt.

Wat moeten wij, christenen, dan wel niet doen om God altijd in waarheid te dienen?

Je zou eens moeten stilstaan bij de heilige toorn van de Meester in de tempel van Jeruzalem, wanneer Hij ziet dat alles wat zijn Vader toebehoort slecht behandeld wordt.

Dat is een goede les. Je kunt nooit onverschillig blijven of laf zijn, als men niet eerbiedig omgaat met alles wat van God is!