Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijke visie .

Wees je bewust van de verantwoordelijkheid die je opdracht met zich meebrengt: de hele hemel kijkt toe!

Ieder schepsel, de hele schepping, letterlijk iedere gebeurtenis in je leven, moet je een stap dichter bij God brengen. Het moet je helpen Hem te leren kennen, te beminnen, te bedanken en ervoor te zorgen dat alle mensen Hem leren kennen en van Hem gaan houden.

Je moet je werk met een zodanig bovennatuurlijke visie doen, dat je alleen maar door je bezigheden wordt opgenomen om ze te vergoddelijken: zo wordt het aardse goddelijk en wordt het tijdelijke eeuwig.

Bovennatuurlijke visie! Kalmte! Vrede! Probeer de dingen, de mensen, de gebeurtenissen zó te bekijken…, met de ogen van de eeuwigheid.

Je zult ervaren dat elke hoge muur die je de weg verspert - en die menselijk gezien onoverkomelijk lijkt - niets meer voorstelt, zodra je je ogen werkelijk op de hemel richt!

In het geestelijk leven moet men nogal eens in staat zijn menselijk gesproken iets te verliezen, om het in de hemel te winnen. Wie dat doet, wint altijd.

Ga met blijdschap en inzet verder, ook al stel je nog zo weinig voor. Helemaal niets, zelfs!

Met Hem zal niemand in de wereld je kunnen tegenhouden. Bedenk ook dat alles goed is voor wie van God houdt. Op deze aarde is er voor alles een oplossing, behalve voor de dood: en voor ons is de dood het Leven.

Ik vertelde je dat zelfs mensen die niet gedoopt zijn mij, innerlijk geraakt, gezegd hebben: “Natuurlijk begrijp ik dat mensen die een heilig leven willen leiden gelukkig moeten zijn, want ze hebben een kijk op de gebeurtenissen die boven de aardse werkelijkheid uitstijgt; ze bezien de dingen in het licht van de eeuwigheid.”

Daarna heb ik je gezegd: Laten we hopen dat die visie jou nooit ontbreekt en dat je consequent reageert op de uitverkiezing door de Allerheiligste Drieëenheid!

Verwijzingen naar de H. Schrift