Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Gemeenschap van de heiligen → eenheid.

Denk aan je Moeder de heilige Kerk en overweeg dat als één van haar ledematen lijdt, het hele lichaam lijdt.

Jouw lichaam heeft alle ledematen nodig, maar elk van de ledematen heeft op zijn beurt het hele lichaam nodig. Hoe zou het zijn als mijn hand verdere dienst zou weigeren…, of als mijn hart zou ophouden met kloppen!

Ik zou willen - en daarvoor vraag ik je gebed - dat we ons in de heilige Kerk allemaal ledematen voelen van één enkel lichaam, zoals ons door de apostel wordt gevraagd; en dat we niet onverschillig zijn, maar volop meeleven met de vreugden, de zorgen en de verbreiding van onze Moeder, de éne, heilige, katholieke, apostolische en roomse Kerk.

Ik zou graag willen dat we ons met elkaar vereenzelvigen en allen één zijn in Christus.

Mijn kind, het lijdt geen twijfel dat onenigheid in de Kerk staat voor sterven.

Vraag God dat het hart van allen in onze Moeder de heilige Kerk - zoals in de tijd van de eerste christenen - één en hetzelfde is, opdat tot het einde der tijden de woorden van de Schrift werkelijk vervuld worden: Multitudinis autem credentium erat cor unum et anima una, de menigte die het geloof had aangenomen, was een van hart en een van ziel.

Ik zeg je in alle ernst: breng geen schade toe aan deze heilige eenheid. Maak dit tot thema van je gebed!

Ver weg en toch heel dicht bij iedereen, heel dicht bij iedereen!…, herhaalde je gelukkig.

Je was tevreden dankzij deze verbondenheid met elkaar door de band van de liefde, waarover ik je sprak. Die liefde moet je onvermoeibaar aanwakkeren.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift