Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Vertrouwen → in midden van de moeilijkheden.

Nam, et si ambulavero in medio umbrae mortis, non timebo mala; ook al zou ik in de schaduw des doods wandelen, ik zal geen kwaad vrezen. Noch mijn ellende, noch de bekoringen van de vijand mogen mij bezorgd maken, quoniam tu mecum es, want de Heer is met mij.

Lazarus verrees omdat hij de stem van God hoorde. Hij wilde onmiddellijk uit de toestand komen waarin hij verkeerde. Als hij niet in beweging had 'willen' komen, zou hij opnieuw gestorven zijn.

Een oprecht voornemen: altijd in God blijven geloven; altijd op God blijven hopen; altijd van God blijven houden… Hij laat ons nooit in de steek, ook niet als wij al in ontbinding zijn, zoals Lazarus.

Als je gevallen bent of het gevoel hebt te bezwijken onder de last van je ellende, herhaal dan vol vertrouwen: Heer, U ziet dat ik ziek ben. U bent uit liefde voor mij aan het Kruis gestorven. Kom mij genezen.

Ik herhaal het: heb vertrouwen en blijf aankloppen bij zijn allerbeminnelijkst Hart. Hij heeft de melaatsen uit het evangelie genezen en zal ook jou genezen.

Doe een oefening van geloof: tegen Hem vermag men niets. Noch tegen de zijnen.

Vergeet dat niet.

Er wordt een zieke naar Jezus gebracht en deze kijkt hem aan. Beschouw deze gebeurtenis en overweeg zijn woorden: Confide, fili, heb vertrouwen, mijn zoon.

Dat zegt de Heer tegen jou, wanneer je de last van je fouten voelt. Geloof! Heb op de eerste plaats geloof en laat je vervolgens leiden door anderen, zoals de lamme deed: meegaandheid, innerlijke gehoorzaamheid!

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift