Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Vertrouwen → vertrouwen in God.

Heb het grootste vertrouwen in God en een steeds dieper en sterker verlangen om Hem nooit meer te ontvluchten.

Neem in periodes van uitputting, van tegenzin, vol vertrouwen je toevlucht tot de Heer en zeg Hem zoals die vriend van ons: “Jezus, U moet maar zien wat U doet… ik ben al moe, voordat ik aan de strijd begin.”

Hij zal je zijn kracht geven.

Als je merkt dat je, om welke reden dan ook, niet verder kunt, stel je vertrouwen dan in Hem en zeg: Heer, ik reken op U, ik geef me aan U over, maar kom mij in mijn zwakheid te hulp!

En herhaal vol vertrouwen: Jezus, kijk naar mij, ik ben als een vieze lap; mijn leven is zo bedroevend dat ik het niet waard ben uw kind te zijn. Zeg het Hem…, zeg het Hem vaak.

En al vlug zul je zijn stem horen: Ne timeas, vrees niet! En ook: Surge et ambula, sta op en loop!

Bid vol overtuiging met de psalmist: “Heer, Gij zijt mijn toevlucht en mijn sterkte, in U stel ik mijn vertrouwen!”

Ik garandeer je dat Hij je - bij bekoringen en… als je valt! - zal behoeden voor de hinderlagen van de 'duivel van de rijpere leeftijd', wanneer jaren en deugden in jou gerijpt zouden moeten zijn en je uit ervaring zou moeten weten dat alleen Hij de Sterkte is.

Doorzetten! Doorzetten! Mijn kind: Qui perseveraverit usque in finem, hic salvus erit, wie ten einde toe volhardt, hij zal gered worden.

De kinderen van God hebben daar de middelen voor. Jij ook! We zullen het voor elkaar krijgen, want we kunnen alles door Hem die ons kracht geeft.

Met de hulp van de Heer is niets onmogelijk; met Hem zijn we van de overwinning verzekerd.

Heer, op U alleen vertrouw ik. Help mij trouw te zijn. Ik weet dat ik dan al mijn zorgen en bezigheden in uw handen kan laten en alles van U kan verwachten.