Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Eucharistie → eucharistisch leven .

Blijf strijden opdat het heilig Misoffer echt het middelpunt en de wortel van je geestelijk leven wordt, zodat je hele dag een eredienst wordt, een voortzetting van de Mis die je bijgewoond hebt en een voorbereiding op de volgende. Een dag vol schietgebeden, bezoeken aan het Allerheiligste, het opofferen van je beroepswerk, van je gezinsleven…

Probeer Jezus in de Eucharistie ook te bedanken met lofzangen tot Onze Lieve Vrouw, de allerzuiverste Maagd, de Onbevlekte Ontvangenis, die de Heer ter wereld bracht!

En durf, met de stoutmoedigheid van een kind, tegen Jezus te zeggen: Lieve Jezus, gezegend zij de Moeder die U ter wereld bracht!

Ik verzeker je dat Hij dit graag wil horen en dat Hij nóg meer liefde in je ziel zal leggen.

Zorg dat je geloof in de heilige Eucharistie almaar groeit. Het is een niet onder woorden te brengen werkelijkheid die je steeds zal verwonderen! Wij hebben God onder ons. Wij kunnen Hem elke dag ontvangen en als wij willen, kunnen we een heel vertrouwelijk gesprek met Hem voeren, zoals met een vriend, een broer, een vader, zoals je spreekt met de Liefde.

Als die mensen al in vuur en vlam raakten en U toejuichten om een stuk brood - ook al is het wonder van de broodvermenigvuldiging nog zo groot -, wat moeten wij dan wel niet doen voor de vele gunsten die Gij ons verleend hebt? En vooral omdat U zichzelf, zonder terughoudendheid, geeft in de Eucharistie.

Goed kind, kijk eens hoe verliefden hier op aarde de bloemen, de brief of een aandenken van hun geliefde kussen…

En jij, zou je ooit kunnen vergeten dat je Hem altijd bij je hebt…? Ja, Hem! Zou je ooit kunnen vergeten… dat Hij zich als spijs aan jou geeft?

De Advent. Wat een mooie tijd om ons verlangen, ons hunkeren, ons uitzien naar de komst van Christus te vernieuwen; naar zijn dagelijkse komst in je ziel in de Eucharistie! De Kerk roept ons toe: Ecce veniet, Hij staat op het punt te komen!

Het tabernakel noem ik graag 'kerker der Liefde'.

Al twintig eeuwen is Hij daar… vrijwillig opgesloten voor mij, en voor alle mensen!

Wees een mens van de Eucharistie!

Als al jouw gedachten en verlangens op het tabernakel gericht zijn, zullen de vruchten van heiligheid en apostolaat overvloedig zijn!

Ga dikwijls een bezoek brengen bij het tabernakel, ook al is het alleen maar met je hart, om vertrouwen en rust te krijgen, maar ook liefde… en om liefde te geven!

Jezus wilde in de Eucharistie blijven uit liefde… voor jou.

Hij bleef, hoewel Hij wist hoe de mensen Hem zouden ontvangen… en hoe jij Hem ontvangt.

Hij bleef om voedsel voor jou te zijn, om met je te kunnen spreken wanneer je Hem opzoekt en Hem vertelt wat je bezighoudt. Hij bleef opdat je, door je gebed bij het tabernakel en door de heilige Communie, elke dag meer van Hem gaat houden en bereikt dat veel, heel veel andere mensen dezelfde weg volgen.

Wij willen naar Jezus in het tabernakel gaan om Hem beter te leren kennen, zijn leer in ons op te nemen, en dit voedsel aan de mensen door te geven.

“Gij zijt dus koning”… Inderdaad, Christus is de koning die jou niet alleen audiëntie verleent wanneer je erom vraagt, maar die, in zijn hartstochtelijke Liefde, zelfs het prachtige hemelse paleis verlaat waar jij nog niet kunt komen - je begrijpt wat ik bedoel! - en op je wacht in het tabernakel.

Is het niet te gek dat je geen haast maakt om met Hem te spreken, en dat je daar niet veel standvastiger in bent?

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift