Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Goddelijk kindschap  → overgave, geestelijk kindzijn .

De evangelist Lucas vertelt dat Jezus aan het bidden was… Hoe zal zijn gebed geweest zijn!

Denk eens na over het volgende: De leerlingen gaan met Jezus om en in hun gesprekken - en ook door wat Hij doet - leert de Heer hun hoe zij moeten bidden. Hij leert hun het grote wonder van Gods barmhartigheid: dat wij kinderen van God zijn, dat wij ons tot Hem kunnen richten, zoals een kind tot zijn Vader.

Vandaag heb je voor het eerst de indruk dat alles eenvoudiger wordt, dat alles 'ontrafeld' wordt. Je ziet dat problemen die je verontrustten eindelijk uit de weg zijn geruimd. Je begrijpt nu ook dat ze eerder en beter worden opgelost naarmate je je meer in de handen van God, je Vader, laat.

Wat houdt jou dan nog tegen om je altijd als een kind van God te gedragen? Het kindschap moet de drijfveer van je leven zijn!

Wie voor God werkt moet een 'meerwaardigheidscomplex' hebben. Dit heb ik je al eens eerder gezegd.

Maar, vroeg je, is dat dan geen teken van hoogmoed? Nee! Het is een gevolg van de nederigheid, van een nederigheid die me doet zeggen: Heer, U bent wie U bent en ik ben daarvan de tegenpool. U hebt alle volmaaktheden: macht, kracht, liefde, glorie, wijsheid, gezag, waardigheid… Als ik heel dicht bij U ben - zoals een kind dat zich nestelt in de sterke armen van zijn vader of op de schoot van zijn moeder - dan zal ik de warmte van uw goddelijkheid voelen, het licht van uw wijsheid ervaren, dan zal ik uw kracht door mijn aderen voelen stromen.

Verwijzingen naar de H. Schrift