Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Goddelijk kindschap .

In deze tijden vol geweld, vol grove en onbehouwen seks, moeten wij in opstand komen. Jij en ik, wij verzetten ons. Wij hebben er geen zin in om met de stroom mee te gaan en als beesten te zijn.

Wij willen ons gedragen als kinderen van God, als mannen en vrouwen die met hun Vader omgaan die in de hemel is en die heel dichtbij, in het innerlijk van ieder van ons wil zijn.

Als je de wil van God werkelijk liefhebt, zul je altijd, ook op de momenten van de grootste ontreddering, blijven zien dat onze Vader in de hemel altijd dicht, heel dicht bij je is; met zijn eeuwige Liefde, met zijn oneindige genegenheid.

Het past een kind van God niet voor iets of iemand bang te zijn, al zeker niet voor degene die onze ziel leidt.

Toen Hij je bij het doopsel in de Kerk opnam, heeft de Heer je ziel getekend met een eeuwigdurend merkteken. Je bent een kind van God. Vergeet dat niet.

Wees Jezus heel dankbaar, want door Hem en met Hem en in Hem, kun je je kind van God noemen.

Zoek rust in het kindschap Gods. God is een Vader, jouw Vader! Hij houdt van jou met een tedere en grenzeloze liefde.

Noem Hem vaak Vader en zeg Hem onder vier ogen dat je van Hem houdt, dat je ontzettend veel van Hem houdt! Zeg Hem dat je het een hele eer vindt zijn kind te zijn en dat je daar kracht uit put.

De blijdschap is het noodzakelijke gevolg van het kindschap Gods, want we weten dat God, onze Vader, een bijzondere voorliefde voor ons heeft; dat Hij ons beschermt, ons helpt en ons vergeeft.

Denk daar altijd aan: als het ooit mocht lijken dat alles mislukt, mislukt er niets! God verliest geen veldslagen.

De beste manier om God te laten zien hoe dankbaar we zijn, is ons goddelijk kindschap hartstochtelijk lief te hebben.

Wees hiervan overtuigd: het verlangen - dat samengaat met daden! - om je te gedragen als een goed kind van God, houdt je jong en bezorgt je een niet aflatende kalmte, blijdschap en vrede.

Je kunt je niet gedragen als een opstandig kind, of als een dwaas.

Je bent een kind van God. Daarom moet je een mens met karakter zijn die rust uitstraalt op zijn werk en in het sociale leven. Dat lukt als je je steeds bewust bent van de aanwezigheid van God, waardoor je er zelfs op let de kleinste details perfect te doen.

De devotie tot de Maagd Maria wekt in de zielen van de gelovigen de bovennatuurlijke drang om te handelen als domestici Dei, als huisgenoten van God.

Zorgen? Conflicten die door de een of andere gebeurtenis zijn ontstaan…? Zie je niet dat God, jouw Vader, het zo wil…? En Hij is goed… en Hij houdt meer van jou - van jou alleen! -, dan alle moeders van de wereld bij elkaar van hun kinderen kunnen houden.

Verwijzingen naar de H. Schrift