Lijst van punten

Er zijn 9 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Middelen → bovennatuurlijke middelen .

Iedere dag opnieuw begin je je werk samen met Christus en zet je je weer in voor veel mensen die Hem zoeken. Wees ervan overtuigd dat je dat alleen kan door je toevlucht te nemen tot de Heer; dat is de enige weg.

Alleen in en door het gebed leren wij anderen van dienst te zijn!

Als je met een 'persoonlijke vasthoudendheid' volhardt in het gebed, zal de Heer je de middelen geven om doeltreffender te worden en om zijn Rijk over de wereld te verbreiden.

Het is echter een vereiste dat je trouw bent: blijf dus vragen en nog eens vragen… Vind je dat je dat doet?

De versterving is een noodzakelijke voorwaarde voor heel het apostolaat, en voor het perfect uitvoeren van elke apostolische activiteit afzonderlijk.

We worden heilig met de hulp van de Heilige Geest - die in onze ziel zijn intrek neemt -, door de genade die we ontvangen in de sacramenten, en door een niet-aflatende ascetische strijd.

Mijn kind, laten wij ons geen illusies maken: jij en ik - ik word niet moe het te herhalen - zullen altijd, altijd moeten strijden, tot aan het einde van ons leven. Alleen zo zullen wij de vrede beminnen, vrede geven, en de eeuwige beloning ontvangen.

Om dichter bij God te komen, om naar God te 'vliegen', heb je de sterke en edelmoedige vleugels van gebed en boete nodig.

God wil dat het werk, dat Hij aan de mensen heeft toevertrouwd, vooruitgebracht wordt op basis van gebed en versterving.

In een oorlog heb je er weinig aan dat moedige soldaten de confrontatie met de vijand aangaan, als er niet ook mensen zijn die - ogenschijnlijk zonder aan de strijd deel te nemen - zorgen voor de bevoorrading met munitie, voedsel en medicamenten…

Zonder het gebed en het offer van vele mensen is echt actief apostolaat niet mogelijk.

In veel bedrijven komt de apparatuur tot stilstand als de stroom uitvalt. Zo gaat het ook in het apostolaat. Zonder gebed en versterving - waardoor het heilig Hart van Christus wordt geraakt - blijft het onvruchtbaar.

Je vraagt wat je zou kunnen doen voor een vriend die zich alleen voelt.

Ik zal zeggen wat ik altijd zeg, want we hebben een machtig middel tot onze beschikking dat alles oplost: bidden. Op de eerste plaats bidden. En dan voor hem doen, wat je zou willen dat ze in zo'n situatie voor jou zouden doen.

Zonder hem te vernederen, moet hij geholpen worden op een manier die gemakkelijk maakt wat hij moeilijk vindt.

Verwijzingen naar de H. Schrift