Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Wil van God.

De heilige maagd Maria, leermeesteres van de overgave zonder beperkingen. - Herinner je je nog? Op haar sloeg dat prijzende woord van Jezus Christus: “Hij die de wil van Mijn Vader volbrengt, hij - zij - is Mijn moeder!”

Vraag die goede Moeder dat in je ziel het antwoord aan kracht moge winnen - kracht van liefde en van bevrijding -, dat zij met zo'n voorbeeldige edelmoedigheid heeft gegeven: ecce ancilla Domini! - zie de dienstmaagd des Heren.

Servite Domino in laetitia! - Ik zal God met blijdschap dienen! Een blijdschap die het resultaat is van mijn geloof, van mijn hoop en van mijn liefde - en die altijd zal voortduren, want zoals de Apostel ons verzekert, Dominus prope est!, de Heer volgt mij van nabij. Ik zal daarom met Hem wandelen, heel veilig, want de Heer is mijn Vader, en met zijn hulp zal ik zijn beminnelijke wil doen, ook al kost het mij moeite.

Laten we niet vergeten: bij het vervullen van de goddelijke wil, gaan de moeilijkheden over je heen, of onder je door, of langs je heen. Maar, voorbij gáán ze!

Hoe wil je uit die toestand van lauwheid en betreurenswaardige sloomheid komen als je de middelen daartoe niet gebruikt? Je vecht maar heel weinig en als je je inspant gaat dat mokkend en lusteloos, alsof je niet echt wilt dat je inspanningen resultaat zullen hebben. Hierdoor kun je jezelf wijsmaken dat je geen eisen aan jezelf hoeft te stellen en anderen ook niets meer van je hoeven te vragen.

Je bent je eigen wil aan het doen; niet die van God. Zolang je niet serieus verandert, zul je niet gelukkig zijn en niet de vrede krijgen die je nu mist.

Verneder je voor God en probeer echt te willen.

Beklaag je niet als je lijdt. Alleen een mooie steen, die veel waard is, wordt gepolijst.

Doet het pijn? - Laat je dankbaar bijslijpen, want God heeft je als een diamant in zijn handen genomen - Een gewone kiezelsteen wordt zo niet bewerkt.

Stel je eens voor dat alleen God en jij op de wereld zouden zijn.

Op die manier zal het makkelijker voor je zijn om krenkingen en vernederingen te verdragen - En zul je ten slotte de dingen doen die God wil en zoals Hij het wil.

Ik heb, in de hoop dat je in die tijd van harde en onrechtvaardige tegenspraak je innerlijke vrede niet zou verliezen, toen eens tegen je gezegd,: “Als ze onze hersens inslaan, doen we of er niets aan de hand is: dan maar met ingeslagen hersens”.

Verwijzingen naar de H. Schrift