Lijst van punten

Er zijn 11 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Goddelijk kindschap  → vreugde van de kinderen van God.

Servite Domino in laetitia! - Ik zal God met blijdschap dienen! Een blijdschap die het resultaat is van mijn geloof, van mijn hoop en van mijn liefde - en die altijd zal voortduren, want zoals de Apostel ons verzekert, Dominus prope est!, de Heer volgt mij van nabij. Ik zal daarom met Hem wandelen, heel veilig, want de Heer is mijn Vader, en met zijn hulp zal ik zijn beminnelijke wil doen, ook al kost het mij moeite.

Een raad die ik jullie herhaaldelijk met nadruk heb gegeven: wees blij, altijd blij! Laat degenen die zich níet als een kind van God beschouwen, zich maar triest voelen.

“Ik had niet verwacht dat jullie allemaal zo opgeruimd zouden zijn”, hoorde ik opmerken.

Van oudsher kennen we de duivelse poging van de vijanden van Christus om onvermoeibaar het gerucht in de wereld te helpen, dat mensen die zich aan God hebben gegeven - gefrustreerd - zijn. En ongelukkigerwijze geven sommigen die - goed - willen zijn hun een klankbord met hun - sombere deugden.

Wij danken U, Heer, dat U hebt willen rekenen op ons gelukkige, blijde leven om die valse karikatuur uit te wissen.

Ik vraag U verder, dat we dit niet mogen vergeten.

Laat niemand gedeprimeerdheid of verdriet van je gezicht kunnen aflezen als je in de wereld om je heen de zoete geur van je offervaardigheid verspreidt: kinderen van God moeten altijd zaaiers van vrede en blijdschap zijn.

De blijdschap van een man van God, een vrouw van God, moet buiten haar oevers treden: rustig, aanstekelijk, innemend ; kortom ze moet zo bovennatuurlijk, zo pakkend en zo natuurlijk zijn, dat zij anderen de christelijke weg op trekt.

- Tevreden? - Die vraag stemde me tot nadenken.

Er zijn nog geen woorden gevonden om alles uit te drukken wat je voelt - in je hart en in je wil - als je beseft dat je een kind van God bent.

Kerstmis. Je schrijft me: “Verenigd met het heilige afwachten van Maria en Jozef wacht ook ik met ongeduld op het Kind. Wat zal ik gelukkig zijn in Bethlehem! Ik voel van tevoren al dat ik door een grenzeloze vreugde zal worden overspoeld. Ja! En met Hem wil ik ook opnieuw worden geboren!”

Moge je verlangen werkelijkheid worden!

Het tafereel van de genodigden voor het bruiloftsmaal uit de parabel herhaalt zich: de een is bang; de ander druk bezet; heel wat - komen met allerlei verhalen, flauwe uitvluchten.

Ze willen niet. Zo voelen ze zich: afgestompt, in de war, lusteloos, verveeld, verbitterd. En het is toch zo gemakkelijk de goddelijke uitnodiging van ieder ogenblik te aanvaarden en blij en gelukkig te leven!

Met God, dacht ik, lijkt elke dag me fijner. Ik leef - bij de dag : de ene dag beschouw ik hoe magnifiek een detail is; de andere ontdek ik een vergezicht dat ik nog nooit eerder had opgemerkt - Wie weet wat ik na verloop van tijd nog zal tegenkomen als dat zo doorgaat.

Toen merkte ik dat Hij mij de verzekering gaf: je geluk zal van dag tot dag groeien, want je zal meer en meer in het goddelijke avontuur binnendringen, in al die - complicaties - waarin Ik je heb gebracht. En je zal merken dat Ik je niet in de steek laat.

Sommigen zijn de hele dag door verbitterd - Ze worden door alles verontrust. Ze slapen met de onrust, dat deze vlucht maar kort zal duren. Ze worden wakker met een gevoel van weerzin en ontmoediging omdat er weer zo'n dag voor hen ligt.

Velen zijn vergeten, dat we door de Heer in deze wereld zijn gezet op weg naar de eeuwigheid; en ze beseffen niet dat die alleen bereikt kan worden door degenen die op aarde op weg zijn met de blijdschap van de kinderen van God.

Maak geen tragedie van de dood, want dat is het niet! Alleen kinderen die geen liefde hebben, worden niet blij als ze hun ouders ontmoeten.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift