Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Kerk → moeilijkheden in het leven van de Kerk.

Veel materiële, technische, economische, sociale, politieke en culturele zaken worden, als ze aan zichzelf worden overgelaten, of als ze in handen zijn van mensen die het licht van ons geloof missen, enorme hinderpalen voor het bovennatuurlijk leven: zij gaan als het ware een gesloten blok vormen dat vijandig staat tegenover de Kerk.

Jij - als onderzoeker, schrijver, wetenschapper, politicus, arbeider - hebt als christen de plicht om die werkterreinen te heiligen. Besef dat het hele heelal - zoals de Apostel schrijft - zucht als in barensweeën, in afwachting van de bevrijding van de kinderen van God.

Bedroevend te zien hoe ze als één man optrekken, met verschillende drijfveren - maar met een gezamenlijke haat tegen de christenen, de kinderen van God - als één man optrekken, met nog een paar anderen die beweren dat ze in zijn dienst staan!

In sommige kringen, en met name in de intellectuele wereld, zie en voel je dat sektarische groeperingen, soms zelfs gesteund door katholieken, bezig zijn - met cynische volharding - lasterlijke mythen in stand te houden en te propageren, met de bedoeling de Kerk, of personen en instellingen aan haar verbonden, zwart te maken; en dat tegen alle waarheid en logica in.

Bid dagelijks met vertrouwen: ut inimicos Sanctae Ecclesiae - vijanden, want ze verklaren zelf dat ze dat zijn! - humiliare digneris, te rogamus audi nos! - Breng, Heer, degenen die U vervolgen in verwarring met de helderheid van Uw licht, dat wij vastberaden willen verspreiden.

Verwijzingen naar de H. Schrift