Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Natuurlijkheid → in het christelijk leven .

Heiligen hebben altijd iets - ongemakkelijks - voor anderen.

Heiligen abnormaal? - Het is tijd om met dat vooroordeel af te rekenen.

We moeten door de bovennatuurlijke natuurlijkheid van onze christelijke ascese laten zien, dat zelfs mystieke verschijnselen geen tekenen van abnormaliteit zijn. Dat ís juist de natuurlijkheid - de aard - van dergelijke verschijnselen - net als andere processen, bijvoorbeeld psychische of fysiologische, hun eigen natuurlijke aard hebben.

Ik sprak je over de horizon die zich voor onze ogen opent en over de weg die we moeten volgen. - Daar heb ik geen bezwaren tegen!, zei je op een toon die duidelijk maakte, dat je zelf verbaasd was over dit “geen bezwaren hebben”

Grif dit goed in je geheugen: er is geen reden waarom je wèl bezwaren zou hebben!!

Gezegend zijt gij omdat ge hebt geloofd, zegt Elisabet tegen Onze Lieve Vrouw. - De vereniging met God, het bovennatuurlijke leven, leidt altijd tot beoefening van de natuurlijke deugden, die voor anderen zo aantrekkelijk zijn: Maria brengt blijdschap in het huis van haar nicht, want ze - brengt - Christus.

Hoe verhulder de bekoring tegen de zuiverheid is, hoe gevaarlijker: zij dient zich op een verraderlijke manier aan en is daarom des te bedrieglijker.

Schipper niet, ook niet met die smoes, dat je niet - vreemd wilt lijken.

Verwijzingen naar de H. Schrift