Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Gehoorzaamheid → discipline.

Veel zorgen kunnen direct worden verholpen. Andere niet zo gauw. Maar alles zal in orde komen als we trouw zijn: als we gehoorzamen, als we uitvoeren wat ons is opgedragen.

“Ik was een guerillastrijder”, schrijft hij, “en zwierf door de bergen. Ik schoot als ik zin had. Maar ik wilde als soldaat worden ingedeeld, want ik begreep dat oorlogen makkelijker door georganiseerde legers en door discipline worden gewonnen. Een zielige loslopende guerillastrijder kan niet een hele stad innemen of de wereld bezetten. Ik heb mijn ouderwetse geweer, dat behoorlijk antiek was geworden, aan een spijker gehangen en ben nu beter bewapend. Ik weet natuurlijk wel dat ik niet meer in de bergen in de schaduw van een boom kan gaan liggen dromen dat ik in mijn eentje de oorlog aan het winnen ben.”

Gezegende discipline en gezegende eenheid van onze Moeder de heilige Kerk!

Ik zou tegen zoveel opstandige katholieken willen zeggen dat degenen die geen discipline, gehoorzaamheid en wettig gezag accepteren maar hun eigen partij vormen, hun plicht verzaken. Ze vormen in feite een onbeduidende kliek; ze zaaien tweedracht, veroorzaken gekonkel en roddel; ze zijn aanstichters van domme persoonlijke ruzies; ze creëren een warnet van jaloezieën en crisissituaties.

Wat laat je makkelijk je leefplan schieten! Hoe vaak doe je de dingen slechter dan wanneer je ze niet gedaan had!

Wil je op díe manier steeds meer van je weg gaan houden en die liefde dan aan anderen doorgeven?

“Maria bewaarde dit alles in haar hart”

Discipline hebben kan wel moeite kosten, maar legt geen druk op ons als zij samengaat met zuivere en oprechte liefde, want zij verenigt ons met de Geliefde.

Verwijzingen naar de H. Schrift