Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is zielen winnen  → bovennatuurlijke middelen .

God is Degene van Wie de roeping tot het apostolaat uitgaat. Maar jíj moet niet nalatig zijn bij het gebruiken van de middelen: gebed, versterving, studie of werk, vriendschap, een bovennatuurlijke visie op de dingen, innerlijk leven!

Dat is een hele moeilijke weg, zei hij tegen je. En toen je dat hoorde stemde je daar trots mee in, denkend aan die uitspraak dat het kruis het kenmerk is van de ware weg… Maar je vriend staarde zich blind op het zware deel van de weg, zonder zich rekenschap te geven van de belofte van Jezus: - Mijn juk is zacht.

Breng hem dat in herinnering, want - misschien als hij dat weet - zal hij zich geven.

Roepingen, Heer, meer roepingen! Het kan me niet schelen of ìk de zaaier ben geweest of een ander - U, Jezus, bent het geweest, U zaaide met onze handen! ; ik weet alleen maar dat U ons rijpe vruchten hebt beloofd: et fructus vester maneat!, en jullie vruchten zullen blijvend zijn.

Kom er rond voor uit. Als ze tegen je zeggen dat je “zieltjes aan het winnen” bent, antwoord dan dat je dat inderdaad wilt - Maar, ze hoeven zich niet bezorgd te maken! Want als ze geen roeping hebben - als Hij ze niet roept - zullen ze ook niet komen; en als ze die wel hebben, wat zal het dan een schande voor ze zijn als ze eindigen zoals de rijke jongeling uit het evangelie: verdrietig en eenzaam.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift