Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Getuigenis → de vreugde.

“Ik had niet verwacht dat jullie allemaal zo opgeruimd zouden zijn”, hoorde ik opmerken.

Van oudsher kennen we de duivelse poging van de vijanden van Christus om onvermoeibaar het gerucht in de wereld te helpen, dat mensen die zich aan God hebben gegeven - gefrustreerd - zijn. En ongelukkigerwijze geven sommigen die - goed - willen zijn hun een klankbord met hun - sombere deugden.

Wij danken U, Heer, dat U hebt willen rekenen op ons gelukkige, blijde leven om die valse karikatuur uit te wissen.

Ik vraag U verder, dat we dit niet mogen vergeten.

De blijdschap van een man van God, een vrouw van God, moet buiten haar oevers treden: rustig, aanstekelijk, innemend ; kortom ze moet zo bovennatuurlijk, zo pakkend en zo natuurlijk zijn, dat zij anderen de christelijke weg op trekt.

Je bent jonger geworden! Inderdaad merk je dat de omgang met God je in korte tijd de gelukkige onbevangenheid van je jeugd heeft teruggegeven, met inbegrip van de zekerheid en het geluk - zonder kinderachtigheden - van je geestelijke jeugd - Je kijkt om je heen en constateert dat het de anderen ook zo vergaat: sinds hun ontmoeting met de Heer zijn er jaren voorbijgegaan, maar hoe ouder en rijper ze worden, hoe onverwoestbaarder hun jeugdigheid en blijheid; het zijn geen jongeren meer en toch zijn ze jong en blij!

Deze realiteit van het innerlijk leven trekt de zielen aan, sterkt ze en verovert ze. Bedank dagelijks daarvoor ad Deum qui laetificat juventutem - God Die je jeugd verblijdt.

Verwijzingen naar de H. Schrift