Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Allerheiligste maagd  → het Allerzoetste Hart van Maria.

Cor Mariae perdolentis, miserere nobis!, Hart vol smarten van Maria, ontferm u over ons - roep het Hart van de heilige Maagd aan, met de vaste wil om je met haar lijden te verenigen, als eerherstel voor je zonden en voor die van de mensen van alle tijden.

En vraag haar voor iedere ziel, dat haar lijden onze afkeer van de zonde mag versterken en dat we van de lichamelijke en geestelijke tegenslagen van iedere dag kunnen houden als een manier om boete te doen.

“Maria bewaarde dit alles in haar hart”

Discipline hebben kan wel moeite kosten, maar legt geen druk op ons als zij samengaat met zuivere en oprechte liefde, want zij verenigt ons met de Geliefde.

Wend je iedere dag met een vast vertrouwen tot de heilige Maagd! Je ziel en je hele leven zullen daardoor gesterkt worden. - Zij zal je laten delen in de schatten die zij in haar hart bewaart, want “het is nooit gehoord dat iemand die zijn toevlucht tot haar heeft genomen, niet verhoord is”.

Geen hart is menselijker dan dat van een mens die overloopt van bovennatuurlijk besef. Denk maar aan de heilige Maagd, vol van genade, Dochter van God de Vader, Moeder van God de Zoon en Bruid van God de Heilige Geest: in haar Hart is ruimte voor de hele mensheid, zonder onderscheid of discriminatie. - Iedereen is haar zoon of haar dochter.

Maak er een gewoonte van je arme hart toe te vertrouwen aan het Zoete en Onbevlekte Hart van Maria, opdat zij het kan reinigen van zoveel aanslag en je naar het Allerheiligst en Barmhartig Hart van Jezus brengt.

Verwijzingen naar de H. Schrift