Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijke visie  → in het apostolaat.

Je bent te - voorzichtig - of te weinig - bovennatuurlijk - en daarom vind je jezelf schrander: ga zelf de - knelpunten - niet zitten bedenken en wil ze ook niet allemaal uit de weg ruimen.

Of degene die met je spreekt nu minder - schrander - of zelfs - edelmoediger - is dan jij, hij komt - omdat hij op God rekent - in ieder geval niet met zoveel - ge-maar - aanzetten.

De ploegschaar die de akker openbreekt en er voren in trekt ziet het zaad niet, noch de vrucht.

Een belangrijke ontdekking! Iets dat je maar half begreep, is je volledig duidelijk geworden toen je het aan anderen moest uitleggen.

Je moest heel rustig met iemand spreken die ontmoedigd was geworden omdat hij zich nutteloos voelde en niemand tot last wilde zijn - Toen heb je beter dan ooit begrepen waarom ik het er altijd over heb dat we ezeltjes aan de - rosmolen - moeten zijn: trouw, met hele grote kleppen voor onze ogen om niet naar onze eigen resultaten te hoeven kijken of ervan te gaan genieten - van de bloemen, de vruchten en het rijke groen van de tuin -, maar toch volkomen zeker van de nuttige uitwerking van onze trouw.

Als je aan een apostolisch werk meedoet, bouw dan niet alleen iets op voor nu - Wijd je aan die taak in de hoop dat anderen - je broers die met dezelfde geest bezield zijn - het zaad zullen oogsten dat jij uitzaait en de gebouwen zullen voltooien waarvoor jij de fundamenten legt.