Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Zonde → hulp van de h. Maagd.

Bemin Onze Lieve Vrouw. Zij zal overvloedige genaden voor je verkrijgen om in de dagelijkse strijd te zegevieren. - En de duivel zal geen profijt trekken van de boze verlangens die je verteren en steeds sterker worden en met hun welriekend bederf de grote idealen en de verheven geboden, die Christus zelf in je hart gelegd heeft, dreigen te verstikken. - Serviam! Ik wil dienen!

Door Maria gáan we altijd naar Jezus en keren we ook naar Hem terúg.

Het lijkt, alsof alle zonden van je leven de kop weer opsteken. - Verlies het vertrouwen niet. - Integendeel: roep je heilige Moeder Maria aan met het geloof en de overgave van een kind. Zij zal vrede geven aan je ziel.

Eenzaamheid van Maria. Alleen! - Zij weent in haar verlatenheid. Jij en ik moeten Onze Lieve Vrouw gezelschap houden en met haar wenen: want ónze zonden hebben Jezus aan het hout vastgespijkerd.

De Moeder van Smarten; als je naar haar kijkt, let dan op haar hart. Zij is een Moeder met twee kinderen, die tegenover elkaar staan: Hij… en jij.

Moeder! - Roep haar aan, luid, zeer luid. - Zij luistert naar je, zij ziet je misschien in gevaar, en de heilige Maria, - je Moeder -, biedt je met de genade van haar Zoon haar moederlijke troost en haar tedere liefkozingen aan: dan zul je gesterkt zijn voor de nieuwe strijd.

Verwijzingen naar de H. Schrift