Lijst van punten

Er zijn 11 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Geloof → wezen en noodzaak.

Je beseft hoe weinig deugden, talenten en capaciteiten je hebt… Krijg je geen zin om met de blinde Bartimeüs uit te roepen: Jezus, Zoon van David, heb medelijden met mij?!

Het is een prachtig schietgebedje dat je vaak zou moeten herhalen: Heer, heb medelijden met mij!

Hij zal naar je luisteren en je verhoren.

Doe een oefening van geloof: tegen Hem vermag men niets. Noch tegen de zijnen.

Vergeet dat niet.

Heb een groot geloof en het volste vertrouwen! De Heer zegt het ons bij monde van Jeremia: Orabitis me, et ego exaudiam vos, telkens wanneer jullie je tot Mij wenden, telkens wanneer jullie tot Mij bidden, zal Ik jullie verhoren.

Er wordt een zieke naar Jezus gebracht en deze kijkt hem aan. Beschouw deze gebeurtenis en overweeg zijn woorden: Confide, fili, heb vertrouwen, mijn zoon.

Dat zegt de Heer tegen jou, wanneer je de last van je fouten voelt. Geloof! Heb op de eerste plaats geloof en laat je vervolgens leiden door anderen, zoals de lamme deed: meegaandheid, innerlijke gehoorzaamheid!

We hebben niet genoeg geloof. Pas als wij ons - vol vertrouwen in God en zijn Moeder - op die deugd gaan toeleggen, zullen wij moedig en trouw zijn. God, die altijd dezelfde is, zal door onze handen wonderen verrichten.

Jezus, geef mij dat geloof waarnaar ik echt verlang! Maria, allerheiligste Moeder, maak dat ik geloof!

Bergen, obstakels, onbegrip, intriges… dit is wat de duivel wil en de Heer laat het toe. Maar je moet geloof hebben, een geloof dat zich uit in daden, in offers, in nederigheid.

Bij de schijnbare onvruchtbaarheid van het apostolaat bestormen je de eerste symptomen van een golf van ontmoediging, die met kracht wordt gebroken door je geloof… Toch besef je dat je meer geloof nodig hebt: een nederig, levend en werkzaam geloof.

Jij, die zo verlangt naar het heil van de zielen, moet als de vader van het zieke kind dat door de duivel bezeten was, uitroepen: Domine adiuva incredulitatem meam, Heer, kom mijn ongeloof te hulp!

Twijfel er niet aan dat het wonder zich zal herhalen.

De maatregelen die sommige regeringen nemen om het geloof in hun land uit te roeien, doen mij denken aan de zegels die het Sanhedrin op het graf van Jezus liet aanbrengen.

Ondanks deze belemmeringen stond Hij - Hij die aan niemand en niets onderworpen was - uit het graf op!

Echt geloof herken je aan de nederigheid.

Dicebat enim intra se, die arme vrouw zei bij zichzelf: Si tetigero tantum vestimentum eius, salva ero, door alleen maar de zoom van zijn mantel aan te raken zal ik genezen worden.

Wat een nederigheid! Het is zowel de vrucht, als een duidelijk bewijs van haar geloof!

Het ontbreekt je aan geloof… en aan liefde. Anders zou je veel gemakkelijker en veel vaker je toevlucht nemen tot Jezus om Hem van alles te vragen.

Wacht daar niet langer mee, roep Hem aan. Christus zal zich tot je richten met de vraag: “Wat wil je dat Ik voor je doe?” net zoals Hij deed bij de blinde die aan de kant van de weg zat en niet moe werd Hem te roepen.

De boze opzet van sommigen en de onwetendheid van velen: dát zijn de vijanden van God en van zijn Kerk.

Laten we de slechtwillenden ontwapenen en de onwetenden kennis bijbrengen… Met de hulp van God en met onze inzet zullen we de wereld redden.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift