Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is arbeid → instrument van apostolaat.

Kind, het is de moeite waard dat je nederig, gehoorzaam en trouw bent; dat je de geest van God in je opneemt om Hem - vanuit de positie die je hebt, door het werk dat je doet - naar alle mensen te brengen die de wereld bevolken!

Werk altijd en in alles met offergeest, zodat je Christus aan de top van alle activiteiten van de mensen kunt plaatsen.

Aangezien ieder degelijk beroep geheiligd kan en moet worden, is er niet één kind van God dat het recht heeft te zeggen: ik kan geen apostolaat doen.

Vaak heb ik de neiging om alle mannen en vrouwen toe te roepen, dat ze dáár waar ze werken - op kantoren en in bedrijven, in de media en de politiek, in het onderwijs, de werkplaats, de mijn en op het land -, gesterkt door hun geestelijk leven en de gemeenschap der heiligen, dragers van God moeten zijn. Het is het onderricht van de apostel Paulus: “Eert dan God met uw leven en draagt Hem altijd bij u.”

Behalve een overvloed aan genade heeft God jou je hoofd, je handen en je verstand gegeven om je talenten vruchtbaar te maken.

God wil steeds wonderen doen - doden ten leven wekken, doven het gehoor geven, blinden het gezichtsvermogen, lammen de mogelijkheid tot lopen… - door het werk dat je heiligt, waardoor het een voor God aangenaam en voor de zielen heilzaam brandoffer wordt.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift