Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Roeping, christelijke  → liefde en trouw aan de kerk.

“Dag in dag uit drukt mij de zorg voor al de gemeenten”, schreef de heilige Paulus. Die verzuchting van de apostel herinnert alle christenen - ook jou! - aan hun verantwoordelijkheid. We moeten alles wat wij zijn en kunnen met een liefdevolle trouw aan de voeten leggen van de Bruid van Jezus Christus, de heilige Kerk, ook al gaat dat ten koste van bezit, eer of leven.

Word elke dag 'roomser'. Bemin die gezegende status die de kinderen van de ene en ware Kerk siert. Zo heeft Christus het gewild.

Het heilswerk van de Kerk is, elke dag opnieuw, als een groot geweven doek dat wij de Heer aanbieden, want wij - allen die gedoopt zijn - vormen samen de Kerk.

Met trouw en edelmoedigheid zal dat doek prachtig en perfect worden. Maar als de één hier een draadje los laat zitten en een ander daar, en weer een ander aan de achterkant van het doek…, hebben we in plaats van een mooi geweven doek een stuk stof dat aan flarden is.

Vanwege het vertrouwen dat Hij in je stelt door je naar zijn Kerk te brengen, moet je de zelfbeheersing, de kalmte, de sterkte, de - menselijke en bovennatuurlijke - rijpheid hebben, die velen pas na verloop van jaren verwerven.

Je moet niet vergeten dat de catechismus ons leert dat christen-zijn betekent een man of vrouw te zijn, die het geloof van Christus heeft.

Verwijzingen naar de H. Schrift