Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Roeping, christelijke  → beantwoording.

Hier heb je het recept voor je leven als christen: bidden, boete doen, onvermoeibaar werken en liefdevol je plichten vervullen.

Je bent een christen en dus een kind van God. In zijn barmhartigheid heeft de Heer je veel gegeven. Je hebt nu de verantwoordelijkheid daaraan te beantwoorden, wat een houding van waakzame en liefdevolle standvastigheid vereist. Alleen zo zal niets of niemand de bijzondere trekken van de liefde, die de Heer in jouw ziel gelegd heeft, kunnen doen vervagen.

Dit is de waarheid over de christen: overgave en liefde - liefde tot God en, omwille van Hem, tot de naaste -, gebaseerd op het offer.

Het doopsel maakt ons tot fideles, getrouwen, een woord dat de eerste volgelingen van Christus gebruikten om elkaar aan te duiden, net als dat andere woord sancti, heiligen. Ook vandaag de dag spreekt men van mensen die trouw zijn aan de Kerk.

Denk daar eens over na!

Als je Hem helpt, al is het maar met een kleinigheid zoals de apostelen deden, dan is Hij bereid wonderen te doen: broden te vermenigvuldigen, de wil van mensen te veranderen, de meest verduisterde geesten te verlichten en - door een buitengewone genade - mensen, die dit nooit eerder waren, in staat te stellen een integer leven te gaan leiden.

Dat alles… en nog meer zal hij geven als je Hem helpt met wat je hebt.