Lijst van punten

Er zijn 10 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Medeverlossers.

Veel christenen zijn er wel van overtuigd, dat de Verlossing in alle milieus van de wereld werkelijkheid zal worden en dat er enkele zielen moeten zijn - wie weten ze niet - die met Christus samenwerken om haar te verwerkelijken. Maar ze zien dat in termijnen van eeuwen… : het zou inderdaad een eeuwigheid gaan duren als het zou afhangen van de mate van hun overgave.

Zo dacht ook jij, tot ze je “wakker kwamen maken”.

Terwijl we zaten te praten zagen we op de kaart de landen van dat continent. - Je ogen lichtten op, je hart was vol ongeduld en denkend aan die volkeren, zei je tegen me: Zou de genade van Christus aan de andere kant van die zeeën soms níet werkzaam zijn?

Toen gaf je zelf echter het antwoord: Hij wil in zijn oneindige goedheid gebruik maken van volgzame werktuigen.

Verdiep je elke dag meer in de apostolische diepte van je roeping als christen. - Twintig eeuwen geleden ontvouwde Hij zijn banier - jij en ik moeten dat aan de mensen verkondigen - om allen die een oprecht hart hebben en kunnen liefhebben daaronder te verzamelen - Wat wil je nog een duidelijker oproep dan het ignem veni mittere in terram!, ik ben vuur op de aarde komen brengen. En aan de andere kant die twee en half miljard zielen die Christus nog niet kennen!

Jezus kwam tot het kruis na Zich drie en dertig jaar te hebben voorbereid, zijn hele leven!

Als zijn leerlingen Hem echt willen navolgen, moeten ze hun leven omvormen tot mede-verlossing uit liefde, door hun eigen actieve en passieve zelfverloochening.

De Heer heeft op de volgende fijngevoelige manier zijn liefde tegenover ons geuit: dat Hij ons toestaat de aarde voor Hem te veroveren.

Hij - altijd zo nederig! - wilde Zich ertoe beperken om dat mogelijk te maken - Aan ons heeft Hij het makkelijkste en prettigste werk overgelaten: dat van de daad en van de overwinning.

Dat ideaal om de strijd van Christus te strijden - en de overwinning te behalen - kan alleen worden verwezenlijkt door gebed en offer, door het geloof en de liefde. - Dus - ga bidden, geloven, lijden en liefhebben!

De mensen van dat land, die zo ver van God afstaan, zo stuurloos zijn, deden je denken aan de woorden van de Meester: “Ze zijn als schapen zonder herder”.

En ook jij hebt een sterk gevoel van medelijden in je voelen opkomen : beslis, hier en nu, je leven te geven als brandoffer voor allen.

Door een hartelijke begroeting van een broeder besefte je, bij al dat reizen, weer eens, dat alle eerzame wegen van deze wereld voor Christus open liggen: het enige dat nodig is, is dat we onszelf ertoe brengen langs die wegen op te trekken met de mentaliteit van een veroveraar.

Ja, God heeft de wereld geschapen voor zijn kinderen, met de bedoeling dat zij hem zullen bewonen en heiligen: waarop wacht je nog?

Als wij christenen echt volgens ons geloof zouden leven, zou dat de grootste revolutie aller tijden veroorzaken - De effectiviteit van de medeverlossing hangt ook af van ieder van ons. - Denk erover na.

We mogen niet vergeten: op alle gebieden waar menselijke activiteiten worden ontplooid, moeten mannen en vrouwen zijn die in hun leven en werk het kruis van Christus oprichten, zichtbaar voor iedereen en tot eerherstel; als symbool van de verlossing, van de eenheid van het menselijk geslacht en van de liefde die God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest, de Allerheiligste Drieëenheid voor de mensheid heeft gehad en nog steeds heeft.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift