Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Rechtvaardigheid.

God behandelt in zijn oneindige en volmaakte rechtvaardigheid en barmhartigheid zijn ongelijke kinderen met dezelfde liefde, maar op ongelijke wijze.

Daarom betekent gelijkheid niet, dat allen met dezelfde maat moeten worden gemeten.

Je vraagt of je je mond moet houden en het maar moet laten passeren - Bij een onrechtvaardige aanval op een rechtvaardige wet, nee!

De armen - zei een vriend van ons - zijn het beste boek dat ik over geestelijke zaken heb en ze nemen in mijn gebed de belangrijkste plaats in. Het doet me verdriet om hen te zien en Christus zo in hen te zien. En omdat het me verdriet doet, begrijp ik dat ik van Hem houd en dat ik van hen houd.

Wat is een rechtschapen ziel die wordt geconfronteerd met het bittere onrecht van dit leven, verheugd als hij denkt aan de eeuwige rechtvaardigheid van zijn eeuwige God!

En in het besef van zijn eigen ellende ontsnapt hem, met daadkrachtig verlangen, die kreet van de heilige Paulus: Non vivo ego, - nu leef ik niet meer, maar het is Christus die in mij leeft! En Hij zal eeuwig in mij leven!

Bij het oplossen van problemen moet je zorgen dat je de rechtvaardigheid nooit zover drijft dat je de naastenliefde uit het oog verliest.

Verwijzingen naar de H. Schrift