Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Roeping → wezen en kenmerken.

Dank de Heer voor de vaderlijke zowel als moederlijke zorg die Hij voortdurend voor je aan de dag legt.

Jij die altijd van grote avonturen droomde, bent aan een schitterende onderneming begonnen - die je naar de heiligheid zal brengen.

Ik benadruk: wees God daar dankbaar voor door een apostolisch leven te leiden.

Dat is een hele moeilijke weg, zei hij tegen je. En toen je dat hoorde stemde je daar trots mee in, denkend aan die uitspraak dat het kruis het kenmerk is van de ware weg… Maar je vriend staarde zich blind op het zware deel van de weg, zonder zich rekenschap te geven van de belofte van Jezus: - Mijn juk is zacht.

Breng hem dat in herinnering, want - misschien als hij dat weet - zal hij zich geven.

Ik sprak je over de horizon die zich voor onze ogen opent en over de weg die we moeten volgen. - Daar heb ik geen bezwaren tegen!, zei je op een toon die duidelijk maakte, dat je zelf verbaasd was over dit “geen bezwaren hebben”

Grif dit goed in je geheugen: er is geen reden waarom je wèl bezwaren zou hebben!!

Nooit heb je je vrijer gevoeld dan nu, nu je vrijheid is doortrokken met liefde en onthechting, zekerheid en ongewisheid: omdat je in niets meer op jezelf vertrouwt en in alles op God.

Heb je wel eens gezien hoe het water in een stuwmeer wordt opgeslagen voor tijden van droogte? - Op dezelfde manier moet je in jezelf blijdschap, heldere inzichten en het licht dat de Heer je geeft opslaan, om het evenwichtige karakter te krijgen dat je in tijden van moeilijkheden nodig zult hebben.

Als de eerste oplaaiende vlammen van enthousiasme uitdoven, wordt het moeilijk in het donker vooruit te komen. - Maar die manier van verder komen, die moeite kost, is de degelijkste. En als je het het minst verwacht, zal de duisternis weer ophouden en komen het enthousiasme en het vuur terug. Zet door!

Verwijzingen naar de H. Schrift