Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Goddelijk kindschap  → fundament van het geestelijk leven .

Als je geestelijk leven op zijn fundamenten staat te wankelen, als het je toeschijnt alsof alles in de lucht hangt…, steun dan op het kinderlijk vertrouwen in Jezus en Maria, de onwrikbare rots, waarop je vanaf het begin had moeten bouwen

De beproeving duurt lang deze keer. - Misschien - nee, zeker - heb je ze tot nu toe niet goed gedragen, omdat je nog menselijke troost zocht. - En God, je Vader, heeft die met wortel en al uitgerukt, opdat je je aan niemand anders meer kunt vastklampen dan aan Hem.

Kinderen hebben niets van zichzelf, alles is van hun ouders… En jouw hemelse Vader weet altijd heel goed, hoe Hij jouw erfdeel moet beheren.

Wil niet volwassen zijn. - Wees een kind, altijd een kind, ook al sterf je van ouderdom. - Als een kind struikelt en valt, verbaast dat niemand…: zijn vader haast zich om het overeind te helpen.

Als degene die struikelt en valt volwassen is, is de eerste reactie te lachen. - Soms maakt deze eerste opwelling om te lachen plaats voor medelijden. - Maar volwassenen moeten zelf opstaan.

Jouw dagelijkse droevige ervaring is vol struikelen en vallen. Wat moet er van jou terechtkomen als je niet steeds méér kind wordt.

Wil niet volwassen zijn. - Blijf een kind opdat, wanneer je komt te vallen, de hand van God, jouw Vader, je overeind helpe.