Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Goddelijk kindschap  → gebed van de kinderen van God.

Je ziet jezelf als zo ellendig, dat je je onwaardig acht om door God te worden gehoord… Maar weet je dan niets van de verdiensten van Maria? En de wonden van de Heer? En…ben jij dan soms geen kind van God?

Bovendien luistert Hij naar je, quoniam bonus…, quoniam in saeculum misericordia eius, omdat Hij goed is, en omdat Zijn barmhartigheid eeuwig duurt.

“Minuten van stilte”. - Laat die over aan mensen met een droog hart. Wij katholieken, kinderen van God, wij spreken met onze Vader die in de hemel is.

Eindig je gewetensonderzoek altijd met een akte van Liefde, van verdriet uit Liefde: voor jezelf, voor alle zonden van de mensen… - En overweeg de vaderlijke zorg van God, die de hindernissen voor je heeft weggeruimd opdat je niet zou struikelen.

Kind, wees stoutmoedig en roep uit: Wat een liefde, die van Teresia van Avila! - Wat een ijver, die van Franciscus Xaverius! - Wat een bewonderenswaardige man, die St. Paulus! - O Jezus, ik… houd nog meer van U dan Paulus, Franciscus Xaverius en Teresia!

Bij de dankzegging na de communie is het eerste dat onwillekeurig over je lippen komt, een verzoek…: Jezus, geef me dit; Jezus, die ziel; Jezus, dat werk.

Maak je niet bezorgd en doe jezelf geen geweld aan; kijk eens naar die goede vader en dat onbevangen, vrijmoedige kind: de kleine steekt zijn handjes in de zakken van zijn vader, op zoek naar snoepjes, nog voordat hij zijn vader ter verwelkoming een kus gegeven heeft. - Nou dan…

Verwijzingen naar de H. Schrift