Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Vroomheid.

Haal de tijd in die je verloren hebt laten gaan door te rusten op de lauweren van je zelfgenoegzaamheid, terwijl je van jezelf dacht dat je een goed mens was. Alsof het voldoende zou zijn je leven voort te slepen, zonder te roven en te moorden.

Versnel je pas in je godsdienstige leven en in je werk: je moet nog zo'n groot stuk afleggen! Zorg dat je met iedereen prettig omgaat, ook met hen die je ergeren; en doe je best om degenen tegen wie je vroeger iets had, lief te hebben - te dienen!

Dagen van stilte en van intense genade - Gebed van aangezicht tot aangezicht met God

Er steeg een spontaan dankgebed in me op toen ik die mensen zag die zich ondanks het gewicht van hun jaren en ervaring open stelden voor de ingevingen van God en er als kinderen op reageerden, enthousiast omdat ze de mogelijkheid zagen om ook van hùn leven nog iets nuttigs te maken, zodat hun afdwalingen en alles wat ze hadden nagelaten kon worden uitgevlakt.

Met dat tafereel voor ogen heb ik je vermaand: verwaarloos de strijd in je godsdienstige leven niet.

Een treurige middel om de rozenkrans niet te bidden: uitstellen tot het laatste moment.

Wanneer je naar bed gaat, bid je hem -op z'n zachtst gezegd- op slechte wijze en zonder dat je de geheimen overweegt. Op zo'n manier zul je de sleur nauwelijks kunnen vermijden, en de sleur verstikt de echte -de enig mogelijke!- vroomheid.