Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Kruis → liefde tot het kruis.

Niemand is gelukkig op aarde, totdat hij besluit het níet te zijn. De weg verloopt als volgt: lijden - in christelijke taal: het kruis!, de wil van God, liefde; dan komt het geluk hier en, daarna, voor altijd.

Je vroeg de Heer een beetje voor Hem te mogen lijden. Maar dan als het lijden op zo'n menselijke manier komt, zo gewoon-moeilijkheden en problemen in het gezin, of die talloze kleine hinderlijke dingen-, kost het je moeite om daar Christus achter te zien. - Open je handen gewillig voor die spijkers, en je leed zal in vreugde worden omgezet.

Jezus kwam tot het kruis na Zich drie en dertig jaar te hebben voorbereid, zijn hele leven!

Als zijn leerlingen Hem echt willen navolgen, moeten ze hun leven omvormen tot mede-verlossing uit liefde, door hun eigen actieve en passieve zelfverloochening.

Het kruis is overal aanwezig en komt als men het het minst verwacht. - Maar vergeet niet, dat het begin van het kruis en het begin van resultaat gewoonlijk hand in hand gaan.

Onze Heer Jezus wil het zo: we moeten Hem van dichtbij volgen. Er is geen andere weg. Dit is het werk van de Heilige Geest in iedere ziel, ook in die van jou: wees volgzaam, leg God niets in de weg, tot Hij van je arme lichaam een Gekruisigde heeft gemaakt.