Lijst van punten

Er zijn 3 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is apostolaat → apostolaat van de goede leer .

Vroeger, toen de menselijke kennis, de wetenschap, nog zeer beperkt was, scheen het goed mogelijk dat een enkele geleerde ons heilig Geloof kon uitleggen en verdedigen.

Tegenwoordig, met de uitbreiding en verdieping van de wetenschappen, zullen de apologeten het werk moeten verdelen om op alle terreinen de Kerk wetenschappelijk te kunnen verdedigen.

- Ook jij kunt je niet onttrekken aan deze verplichting.

Ondanks zichzelf doen vele valse apostelen goed aan de massa, aan het volk, door de eigen kracht van de leer van Jezus die ze prediken, ofschoon ze er niet naar leven.

Maar dit goede weegt niet op tegen het enorme en onmiskenbare kwaad dat zij aanrichten, door zielen van leiders en apostelen te doden, omdat die zich met walging afwenden van hen die zelf niet doen wat ze aan anderen voorhouden.

Daarom mogen zij, mannen noch vrouwen, nooit als leiders voorop gaan lopen, als ze niet van plan zijn een onberispelijk leven te leiden.

Er bestaat een hel. - Een vaststelling, die voor jou een waarheid is als een koe. - Ik zal het herhalen: Er bestaat een hel!

Zeg het op het juiste moment onder vier ogen aan die vriend van jou… en aan die andere.