Lijst van punten

Er zijn 2 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Moeilijkheden → liefde, durf .

Er zijn momenten waarop je de vereniging met de Heer, waardoor je altijd - zelfs in je slaap - aan het bidden was, niet ervaart. Het lijkt dan dat je worstelt met de wil van God.

Dat is zwakheid en dat weet je. Bemin het Kruis; bemin het gemis van zoveel dingen die iedereen noodzakelijk acht; bemin de hindernissen om de weg in te slaan… of te vervolgen; bemin je eigen kleinheid en je geestelijke armoede.

Offer alles met een vastberaden wil aan God op: dat wat van jou is en dat van de mensen om je heen. Menselijk gezien is het niet weinig; in het bovennatuurlijk licht bezien is het niets.

Jezus is gestorven, Hij is dood. De heilige vrouwen hebben niets meer te verwachten. Zij hebben gezien hoe zij Hem mishandeld en gekruisigd hebben. De wreedheid van het Lijden en de Dood staat hun nog helder voor de geest!

Zij wisten ook dat het graf verzegeld was en dat soldaten het bewaakten. Ze vroegen zich af wie voor hen de steen voor de ingang van het graf zou wegrollen, want die was enorm groot. Maar toch… gingen zij ondanks alles naar Hem toe om bij Hem te zijn.

Kijk, grote en kleine moeilijkheden zie je onmiddellijk…, maar als er liefde is, blijf je niet bij de hindernissen steken, maar kom je moedig, vastbesloten en met durf in actie. Moet je niet toegeven dat je je schaamt als je ziet hoe ondernemend, onverschrokken en moedig deze vrouwen waren?