Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Moeilijkheden → bovennatuurlijke betekenis .

Als je geen moeilijkheden ondervindt bij je werk, dan heeft het geen aantrekkingskracht…, noch menselijk, noch bovennatuurlijk. Als je een spijker in de muur slaat en daarbij geen weerstand ondervindt, wat kun je daar dan aan ophangen?

Als je God bij je weet, zal boven de oorverdovende storm, het licht van de zon in je ogen schitteren; en onder de stroom van de wilde en verwoestende golven, zullen kalmte en rust in je ziel heersen.

Als we de bovennatuurlijke visie op de gebeurtenissen verliezen, kan de nabije toekomst wel eens uitzichtloos lijken.

Daarom, mijn kind, meer geloof… en een grotere inzet. Dan zal God, onze Vader, zeker voor de oplossing van je problemen blijven zorgen.

Ik citeer een paar woorden die je kunnen helpen om rustig te worden: “Mijn financiële situatie is ellendig, erger kan het niet. Ik laat mij er echter niet door uit het veld slaan. Ik ben er vast van overtuigd dat God, mijn Vader, deze zaak eens en voor altijd zal oplossen.

Heer, ik wil al mijn zorgen in uw edelmoedige handen leggen. Onze Moeder - uw Moeder! - heeft U, net als in Kana, zeker al laten weten: 'ze hebben niet genoeg…!' Jezus, ik geloof in U, ik hoop op U, ik heb U lief. Ik vraag het niet voor mijzelf, maar voor de anderen.”

Verwijzingen naar de H. Schrift