Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Moeilijkheden.

Jezus weet heel goed wat nodig is… en ik houd van wat Hij wil en zal dat altijd blijven doen. Hij 'heeft de touwtjes in handen'. Hij zal mij geven wat ik vraag, als dat een weg is om ons doel te bereiken. En mensen zonder God, die dit hoe dan ook willen verijdelen, kunnen dat niet tegenhouden.

Toen de heilige vrouwen bij het graf aankwamen, merkten zij dat de steen was weggerold.

Zo gaat het altijd! Als we besluiten te doen wat we moeten doen, worden de moeilijkheden gemakkelijk overwonnen.

Door de confrontatie met de moeilijkheden in het apostolaat kreeg je meer durf. Je bad: “Heer, Gij zijt onveranderlijk. Geef mij het geloof van de mannen die aan uw genade wisten te beantwoorden en - in uw Naam - grote, opzienbarende wonderen deden…” En toen ging je verder: “Ik weet dat U ze zult doen; maar ik weet ook dat U wilt dat wij erom vragen, dat U wilt dat wij U zoeken, dat wij krachtig aankloppen bij de deur van uw hart.”

Tot slot vernieuwde je je besluit om nederig en vol vertrouwen te blijven bidden.

De dag van de triomf van de Heer - zijn verrijzenis - is de definitieve overwinning. Waar zijn de soldaten die de overheid op wacht had gezet, waar zijn de zegels die zij op de steen voor het graf had aangebracht? Waar zijn degenen die de Meester veroordeeld hebben? Waar zijn degenen die Jezus gekruisigd hebben…? Bij het zien van zijn overwinning volgt de grote vlucht van deze beklagenswaardige mensen.

Christus overwint altijd. Wees dus vol hoop.