Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Moeilijkheden → geloof, vertrouwen .

Kind, zei ik je uit volle overtuiging, ik sluit mijn ogen niet voor de 'hindernissen' waarop wij zullen stuiten als we andere apostelen willen aansteken met onze 'dwaasheid'. Sommige zullen misschien onoverkomelijk lijken…, maar inter medium montium pertransibunt aquae, door de bergen vindt het water zijn weg. Wij zullen die hindernissen overwinnen, want de bovennatuurlijke bezieling en het vuur van onze ijver zullen de bergen doorboren.

Voor een kind van God is iedere dag weer een gelegenheid om opnieuw te beginnen, in de zekerheid dat het - met de hulp van de genade - aan het einde van de weg, de Liefde zal bereiken.

Daarom ben je op de goede weg, als je begint en opnieuw begint. Als je de wil hebt om te overwinnen en als je strijdt zul je, met de hulp van God, zegevieren! Er is geen moeilijkheid die je niet te boven kunt komen.

Laat je bij je inzet voor de zielen - je hele werk moet daarop gericht zijn - door geloof, hoop en liefde leiden, want alle moeilijkheden zijn te overwinnen.

Om ons te sterken in deze waarheid schreef de psalmist: Et Tu, Domine, deridebis eos: ad nihilum deduces omnes gentes, doch Gij, Heer, Gij lacht om hen allen, tot niets zult Gij ze terugbrengen.

Deze woorden bekrachtigen het non praevalebunt, de vijanden van God zullen niet zegevieren. Zij kunnen niets doen tegen de Kerk, noch tegen de mensen die werktuigen van God zijn en de Kerk dienen.

Ik citeer een paar woorden die je kunnen helpen om rustig te worden: “Mijn financiële situatie is ellendig, erger kan het niet. Ik laat mij er echter niet door uit het veld slaan. Ik ben er vast van overtuigd dat God, mijn Vader, deze zaak eens en voor altijd zal oplossen.

Heer, ik wil al mijn zorgen in uw edelmoedige handen leggen. Onze Moeder - uw Moeder! - heeft U, net als in Kana, zeker al laten weten: 'ze hebben niet genoeg…!' Jezus, ik geloof in U, ik hoop op U, ik heb U lief. Ik vraag het niet voor mijzelf, maar voor de anderen.”

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift