Lijst van punten

Er zijn 8 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Geestelijk kind-zijn  → vroomheid van een kind.

Als je een goed kind van God bent, zal het je vergaan als een klein kind dat, als het 's ochtends wakker wordt of 's avonds gaat slapen, niet zonder zijn ouders kan. Je eerste en laatste gedachte van iedere dag zullen voor Hem zijn.

Wees eenvoudig en vroom als een kind, en dapper en sterk als een held.

Laat mij jou de raad geven van een ervaren ziel: jouw gebed - je leven dient niet anders dan bidden te zijn - moet vol vertrouwen zijn, zoals 'het gebed van een kind'.

Moeder! De moeders van de wereld hebben een duidelijke voorkeur voor het kind dat gehandicapt is; of voor het kind dat zwakker, zieker of minder begaafd is dan de andere kinderen…

Maria, ik weet dat u meer Moeder bent dan alle andere moeders bij elkaar… En omdat ik uw kind ben… en omdat ik zwak ben en ziek… en gehandicapt… en lelijk…

Kind, arm ezeltje: als de Heer jouw vuile rug, die gewend is aan mest, vol liefde heeft schoongewassen en weer heeft doen glanzen, en als Hij je een satijnen zadel heeft opgelegd om je vervolgens te beladen met schitterende juwelen, vergeet dan niet, arm ezeltje, dat je in staat bent die zoete last door je eigen schuld op de grond te gooien…, maar dat je die in je eentje niet weer op je rug kunt nemen.

Een vertrouwelijk verzoek van een klein kind: Heer, ik zou net zoveel berouw willen hebben, als de mensen hadden die U het meest aangenaam wisten te zijn.

Ik wil niets aan Jezus vragen. Ik wil Hem alleen maar in alles aangenaam zijn en Hem alles waar ik vol van ben vertellen alsof Hij dat nog niet wist, zoals een klein kind doet met zijn vader.

Kind, draag Hem ook het verdriet en het lijden van anderen op.