Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Begrip → bij bestuur werkzaamheden.

Ik vind het heel goed dat je iedere dag probeert nòg meer zorg te hebben voor degenen die onder je geplaatst zijn: want als de mensen die jij met je leidinggevende werk moet dienen, zich omringd en beschermd voelen door het hartelijke begrip van hun meerdere, kan dat voor hen het werkzame geneesmiddel zijn waar ze behoefte aan hebben.

Probeer zuiver objectief te zijn bij je leidinggevende arbeid. Bezondig je niet aan de neiging van hen die vooral -soms zelfs uitsluitend- zien wat níet goed gaat, de fouten.

Wees vol blijdschap in de zekerheid dat de Heer allen het vermogen heeft geschonken om heilig te worden, en wel juist door te strijden tegen hun eigen tekortkomingen.

De mensen moeten leren hoe ze moeten werken - maar die voorbereiding moet niet worden overdreven: ook “doen” is jezelf vormen. Bij voorbaat moeten we de onvermijdelijke onvolmaaktheden accepteren: het betere is de vijand van het goede.

De goede herder hoeft zijn schapen geen angst aan te jagen: dat is de manier van doen van slechte leiders. Daarom verbaast het ook niemand dat die leiders uiteindelijk gehaat zijn en vereenzamen.