Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Gebed → smeekgebed.

Bid met mij om een nieuw Pinksteren dat de wereld opnieuw in brand zet.

Roepingen, Heer, meer roepingen! Het kan me niet schelen of ìk de zaaier ben geweest of een ander - U, Jezus, bent het geweest, U zaaide met onze handen! ; ik weet alleen maar dat U ons rijpe vruchten hebt beloofd: et fructus vester maneat!, en jullie vruchten zullen blijvend zijn.

Bedank de Heer voor die grote gunst die Hij je heeft verleend, dat Hij je heeft doen inzien dat “slechts één ding noodzakelijk is”. - En verbind aan je dankzegging dagelijks je smeekbede voor hen die Hem nog niet kennen of die Hem nog niet hebben begrepen.

De gemeenschap der heiligen: die jonge ingenieur ondervond dat toen hij zei: “Vader, op die dag, zo en zo laat, zat u voor mij te bidden.”

Dat is en blijft de eerste wezenlijke hulp die wij de zielen moeten bieden: gebed.

“Bid voor mij”, vroeg ik hem zoals ik dat altijd doe. Verwonderd zei hij terug: “Maar is er dan iets met u aan de hand?”.

Ik moest hem duidelijk maken dat er ieder ogenblik iets met ons allemaal gebeurt of aan de hand is; en ik voegde eraan toe dat als er niet gebeden wordt, er “hoe langer hoe meer slechte dingen gebeuren”.

Wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het best - Nader daarom tot God: doe je best om heilig te worden.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift