Lijst van punten

Er zijn 9 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Gebed → smeekgebed.

Mijn God, leer mij liefhebben! Mijn God, leer mij bidden!

We moeten God om geloof, hoop en liefde vragen, en dat moeten we doen met nederigheid, met volhardend gebed, met een integer en zuiver leven.

Vraag, dring aan, wees niet bang. Denk aan het verhaal van de broodvermenigvuldiging waarover we in het evangelie lezen. Je ziet daar hoe grootmoedig Hij de apostelen antwoordt: Hoeveel broden hebben jullie? Vijf…? Wat willen jullie dat Ik doe…? En Hij geeft er zes, honderd, duizend… Waarom?

Omdat Christus onze noden met het licht van de goddelijke wijsheid beziet. In zijn almacht kan en wil Hij onze wensen ruimschoots overtreffen.

De blik van de Heer reikt verder dan onze arme logica en Hij is grenzeloos edelmoedig!

Als je met een 'persoonlijke vasthoudendheid' volhardt in het gebed, zal de Heer je de middelen geven om doeltreffender te worden en om zijn Rijk over de wereld te verbreiden.

Het is echter een vereiste dat je trouw bent: blijf dus vragen en nog eens vragen… Vind je dat je dat doet?

Het ontbreekt je aan geloof… en aan liefde. Anders zou je veel gemakkelijker en veel vaker je toevlucht nemen tot Jezus om Hem van alles te vragen.

Wacht daar niet langer mee, roep Hem aan. Christus zal zich tot je richten met de vraag: “Wat wil je dat Ik voor je doe?” net zoals Hij deed bij de blinde die aan de kant van de weg zat en niet moe werd Hem te roepen.

Zeg Hem: Heer, ik wil alleen maar wat U wilt. Mocht hetgeen ik U de laatste dagen vraag mij ook maar een millimeter van uw wil verwijderen, geef het mij dan niet!

Maak er een gewoonte van al die beklagenswaardige en haatdragende mensen, in antwoord op hun stenenregens, te bekogelen met weesgegroetjes.

Hartverscheurend is de - nog steeds actuele! - uitroep van Gods Zoon, die klaagt dat de oogst groot is maar dat er weinig arbeiders zijn.

Deze woorden uit de mond van Christus zijn ook voor jou bedoeld. Hoe heb je daarop gereageerd? Bid je ervoor dat Hij arbeiders stuurt om te oogsten? Doe je dat iedere dag?

Dat de Kerk priesters nodig heeft zal altijd zo blijven. Vraag de Allerheiligste Drieëenheid, op voorspraak van de heilige Maria, iedere dag weer opnieuw, om roepingen.

Vraag om blijde, actieve en voortreffelijke priesters, met een goede vorming, die zich vol vreugde opofferen voor hun medemensen, zonder zich slachtoffer te voelen.