Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Allerheiligste maagd  → devotie tot de Allerheiligste Maagd .

Auxilium christianorum!, Hulp van de christenen, zo bidt de litanie van Loreto met vertrouwen. Heb je wel eens geprobeerd om dat schietgebedje in tijden van moeilijkheden na te zeggen? Als je het met vertrouwen doet, met de tederheid van een dochter of van een zoon, zul je de doeltreffendheid kunnen constateren van de tussenkomst van je Moeder, de heilige Maagd, die je naar de overwinning zal leiden.

Cor Mariae perdolentis, miserere nobis!, Hart vol smarten van Maria, ontferm u over ons - roep het Hart van de heilige Maagd aan, met de vaste wil om je met haar lijden te verenigen, als eerherstel voor je zonden en voor die van de mensen van alle tijden.

En vraag haar voor iedere ziel, dat haar lijden onze afkeer van de zonde mag versterken en dat we van de lichamelijke en geestelijke tegenslagen van iedere dag kunnen houden als een manier om boete te doen.

“Maria bewaarde dit alles in haar hart”

Discipline hebben kan wel moeite kosten, maar legt geen druk op ons als zij samengaat met zuivere en oprechte liefde, want zij verenigt ons met de Geliefde.

De rozenkrans is bijzonder nuttig voor degenen die met hun hoofd moeten werken en die moeten studeren. Want die schijnbaar eentonige manier om tot Onze Lieve Vrouw te bidden zoals kinderen hun moeder om iets vragen, vernietigt geleidelijk elke kiem van ijdelheid en trots.

“Onbevlekte Maagd, ik weet heel goed dat ik een arme stakker ben die niet veel anders doet dan iedere dag het aantal van zijn zonden groter maken”. Onlangs heb je me gezegd dat je zo met onze Moeder sprak.

En beslist raadde ik je aan de rozenkrans te bidden: gezegende eentonigheid van de weesgegroeten, die je reinigt van de eentonigheid van je zonden!

Zorg voor een afbeelding van Onze Lieve Vrouw op je werktafel, in je kamer, in je agenda - en kijk ernaar aan het begin van je werk, tijdens je werk en aan het einde van je werk. Zij zal voor jou - ik verzeker het je - de kracht verkrijgen om van je werk een liefdevol gesprek met God te maken.

Je mist de rijpheid en de ingetogenheid die horen bij iemand die door het leven gaat met de zekerheid van een ideaal, een bestemming. - Bid tot de heilige Maagd, dat zij je leert hoe je God van ganser harte moet loven, zonder je door wie of wat dan ook te laten afleiden.

Koester een grote devotie hebben voor onze Moeder. Zij weet op fijnzinnige wijze te reageren op de attenties die wij haar bewijzen.

Onze Lieve Vrouw zal er bovendien voor zorgen dat jij, als je iedere dag in een geest van geloof en liefde de heilige rozenkrans bidt, heel ver zult komen op de weg van haar Zoon.

Als je merkt dat je hart droog is, als je niet weet wat je moet zeggen, ga dan met vertrouwen naar de heilige Maagd. Zeg haar: Onbevlekte Moeder, bid voor mij!

Als je haar met geloof aanroept, zal zij je - midden in je gevoelens van droogte - de nabijheid van God laten proeven.

De heilige Maria is - zo roept de Kerk haar aan - Koningin van de vrede. Daarom moet je niet ophouden haar onder die titel aan te roepen als je ziel verontrust is, als je verontrust wordt door familie- of beroepsomstandigheden, of door de toestand in de maatschappij of onder de volkeren: Regina pacis, ora pro nobis!, - Koningin van de vrede, bid voor ons! Heb je dat wel eens geprobeerd, op zijn minst als je je gemoedsrust kwijt bent geraakt? - Je zult verrast zijn door het onmiddellijke effect.

Onze Moeder is met ziel en lichaam in de hemel opgenomen. Zeg haar vaak dat wij, haar kinderen, niet van haar gescheiden willen zijn - Zij zal naar je luisteren!

Stel je onder de bescherming van de heilige Maagd, de Moeder van Goede Raad, opdat er nooit een belediging van God over je lippen moge komen.

Verwijzingen naar de H. Schrift