Lijst van punten

Er zijn 5 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Kruis → met Christus bij het kruis zijn .

Hinder het werk van de Trooster niet: verenig je met Christus om je te zuiveren, en voel met Hem de beledigingen, en de bespuwingen, en de slagen in het gezicht…, en de doornen, en de last van het kruis…, en de ijzers die je vlees openhalen, en de angsten van een dood in verlatenheid…

En ga binnen in de geopende zijde van Onze Heer Jezus en je zult een veilig toevluchtsoord vinden in Zijn doorboorde Hart.

“Als je rechteroog je tot zonde dreigt te brengen…, ruk het uit en werp het ver weg!” - Wat een arm hart heb je, daar het je aanleiding tot zonde geeft!

Klem het tussen je handen, pers het uit: geef het geen troost. - En áls het erom vraagt, zeg het dan langzaam, in vertrouwen en met waarachtig medelijden: “Hart, hart aan het Kruis, hart aan het Kruis!”

Ga binnen in de wonden van de gekruisigde Christus. Daar zul je leren je zinnen te bewaken, daar zul je innerlijk leven hebben, daar zul je de Vader onophoudelijk de smarten van de Heer en van Maria opofferen om jouw schulden en de schulden van alle mensen te betalen.

Zeg haar: mijn Moeder - zij is immers jouw Moeder om veel redenen -, moge Uw liefde mij vastbinden aan het Kruis van Uw Zoon; moge mij noch het geloof, noch de moed, noch de durf ontbreken, om de wil van Jezus te volbrengen.

Kruis, inspanning, tegenslagen: die zul je hebben, zolang je leeft. - Dit was de weg die Christus ging, en de leerling is niet meer dan de Meester.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift