Lijst van punten

Er zijn 8 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Volharding → inzet.

“Bid, dat ik me nooit tevreden zal stellen met de weg van de minste weerstand”. - Daar heb ik al voor gebeden; nu moet jij je inspannen, dit mooie voornemen uit te voeren.

Bekering is een kwestie van een ogenblik. - Heiliging is het werk voor een heel leven.

Laat je hart overlopen van liefde en dankbaarheid, als je overweegt hóe de genade van God je iedere dag weer bevrijdt uit de valstrikken, die de vijand voor je uitzet.

Als jij Hem niet verlaat, zal Hij jou niet verlaten.

Bid voortdurend om de volharding voor jezelf en voor je broeders in het apostolaat; want onze tegenstander, de duivel, weet maar al te goed dat jullie zijn grote vijanden zijn… En hoe verheugt hij zich over ieder van jullie die ten val komt!

Bidt voor elkaar. - Is er een die wankelt?… - En nog een?… Gaat door met bidden, zonder de vrede te verliezen. - Gaan ze weg? Gaan ze verloren?… De Heer heeft jullie van eeuwigheid af geteld!

Koester en bewaar dit nobele ideaal dat pas in je ontloken is. - Overweeg hoeveel bloemen er in de lente openbloeien en hoe weinige daarvan vrucht dragen.

Gezegend zij de volharding van de ezel aan de tredmolen! - Altijd in dezelfde tred. Altijd dezelfde cirkel rond. - Dag in, dag uit: altijd hetzelfde.

Het moet zo zijn. Anders zouden de vruchten niet rijp worden, zou de boomgaard geen bloesem voortbrengen en de tuin geen geuren.

Pas deze gedachte toe op je innerlijk leven.