Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Volharding → laatste stenen, laatste gevecht .

Waarom ben je zo wispelturig? Wanneer ga je je eindelijk eens op een vast doel richten? - Laat die voorliefde van jou voor de eerste steen toch varen, en leg eerst maar eens de laatste hand aan één van je vele projecten.

Quia hic homo coepit aedificare et non potuit consummare! Hij begon te bouwen en kon het niet afmaken!

Een droevig commentaar dat, als je maar wilt, niet op jou van toepassing zal zijn. Want je hebt alle middelen om het gebouw van je heiliging te voltooien: de genade van God en je eigen wil.

Wat valt je dat zwaar! - Dat weet ik. Maar, aan de slag! Niemand wordt beloond - en met wat voor een beloning! - die niet met volle inzet vecht.

Vertrouw altijd op je God. - Hij verliest geen veldslagen.

Omdat je in pauca fidelis, in het kleine getrouw geweest bent, ga binnen in de vreugde van je Heer. - Dit zijn woorden van Christus. - In pauca fidelis!… - Zul je de kleine dingen blijven geringschatten, nu je weet dat de heerlijkheid beloofd is aan wie er goed op letten?

Heb je gezien hoe ze dit machtige bouwwerk hebben laten oprijzen? - Een baksteen, en nog een. Duizenden bakstenen! Maar één voor één. - En zakken cement, één voor één. En blokken steen, waarvan elk op zich, vergeleken met het geheel, weinig voorstelt. - En brokken ijzer. - En arbeiders die dag in, dag uit evenveel uren werken.

Heb je gezien, hoe ze dit machtige bouwwerk opgetrokken hebben?… - Door al maar kleine dingen!

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift