Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijk leven  → werking van de genade.

Zoek dikwijls omgang met de heilige Geest, de Grote Onbekende. Hij is het die jou moet heiligen.

Vergeet niet dat je een tempel van God bent. - De Trooster is in het binnenste van je ziel: luister naar Hem en volg gewillig Zijn ingevingen op.

Hinder het werk van de Trooster niet: verenig je met Christus om je te zuiveren, en voel met Hem de beledigingen, en de bespuwingen, en de slagen in het gezicht…, en de doornen, en de last van het kruis…, en de ijzers die je vlees openhalen, en de angsten van een dood in verlatenheid…

En ga binnen in de geopende zijde van Onze Heer Jezus en je zult een veilig toevluchtsoord vinden in Zijn doorboorde Hart.

Alleen! - Je bent niet alleen. Van veraf houden we je voortdurend gezelschap. - Bovendien, gevestigd in jouw ziel, wanneer die in staat van genade is, geeft de heilige Geest, - God-met-jou -, steeds meer een bovennatuurlijke grondtoon aan al je gedachten, verlangens en werken.

Er bestaat niets beters op de wereld dan in de genade van God te leven.

De akten van Geloof, Hoop en Liefde zijn de veiligheidskleppen waardoor de zielen die van God leven, hun stoom afblazen.

Wanhoop nooit. Lazarus was dood en reeds in staat van ontbinding: Iam foetet, quatriduanus est enim, - hij riekt al, want hij ligt al vier dagen begraven, zegt Marta tegen Jezus.

Als je de ingeving van God hoort en die volgt: - Lazarus, veni foras! Lazarus kom naar buiten! -, dan zul je tot het Leven terugkeren.

Verwijzingen naar de H. Schrift