Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijk leven  → beginnen en opnieuw beginnen.

Hierin juist moet je innerlijk leven bestaan: beginnen… en opnieuw beginnen.

Nieuw licht! - Wat ben je blij dat de Heer jou die oude waarheid opnieuw liet ontdekken!

Benut die ogenblikken. - Het is het moment om juichend een danklied aan te heffen; en het is ook het moment om de hoeken van je ziel uit te stoffen, om uit de een of andere sleur te raken, om meer bovennatuurlijk te handelen, om mogelijke aanstoot aan je naaste te vermijden…

Kortom: laat je dankbaarheid zich uiten in een concreet voornemen.

Wat voor een goede raad geeft de Apostel niet voor jou, als sportman: Nescitis quod ii qui in stadio currunt omnes quidem currunt, sed unus accipit bravium? Sic currite ut comprehendatis - Gij weet het: de hardlopers in het stadion lopen allen, maar slechts één krijgt de prijs. Loopt zo dat gij hem krijgt.

Vecht tegen die slapheid, die je lui en nalatig maakt in je geestelijk leven. - Denk eraan dat dit het begin kan zijn van lauwheid… en, zoals de Schrift zegt, God zal de lauwen uitbraken.

Je mislukte! - Wij mislukken nooit. - Je stelde je vertrouwen helemaal op God. - En verder heb je geen enkel menselijk middel ongebruikt gelaten.

Overtuig je van deze waarheid: jouw succes, nu en in deze aangelegenheid, bestond erin te mislukken. - Dank de Heer en begin opnieuw!

Alweer een misstap…en wat voor een! Gaan wanhopen? Nee: verneder je en neem door Maria, je Moeder, je toevlucht tot de barmhartige Liefde van Jezus. - Een miserere, “ontferm U over mij”, je hart omhoog. - En begin opnieuw.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift